Automobiel Sport Vereniging Hellendoorn
 

Zomerrit

De zomerrit wordt elke jaar op de eerste zondag van juli verreden. Voor deze rit is het kenmerkend dat het een laagdrempelige  instaprit is. De basisprincipes zijn gelijk aan die van de Omloop en de Europarit. 

Zeker wanneer er interesse is om een van genoemde ritten te willen gaan rijden is het zinvol een keer te “snuffelen” aan de manier van kaartlezen en foto’s zoeken.

Daarnaast is de insteek van deze rit om bijvoorbeeld een keer met een onervaren navigator of een onervaren rijder, of als nieuweling deel te nemen. Verdwalen is nagenoeg niet mogelijk en de gemiddelde snelheid ligt niet hoog.

Voor deze rit is geen specifieke of kenmerkende auto nodig. Een geldige APK en geldig rijbewijs is uiteraard wel een vereiste. 

De dag bestaat meestal uit een rit van ca. 180 km, verdeeld over 2 etappes met een tussenstop waar op eigen kosten een lunch genuttigd kan worden. Er wordt naar gestreefd in de buurt van Hellendoorn te starten en te finishen.

Maak vrienden, buren en collega’s enthousiast want we hopen op een mooie opkomst. Aanmelden kan via de website van de ASVH zodat we op voorhand weten hoeveel equipes deel zullen nemen. Kosten voor de rit zijn € 15,00 per auto. Startnummer wordt toegekend nadat de betaling is voldaan.