Automobiel Sport Vereniging Hellendoorn
 

Arctic Experience 

De ASVH organiseert diverse toertochten. Belangrijk daarbij is dat het iets moet toevoegen aan het totale aanbod aan evenementen en niet reeds op de kalender staande ritten beconcurreert. Ook moet er vanuit de leden een duidelijke behoefte aan een nieuw evenement zijn en moet vooraf duidelijk zijn dat er voldoende deelname zal zijn om kostendekkend te werken.

De vereniging kent al een vierdaagse rit door het Alpengebied in juni, een tweedaagse toertocht vanuit Hellendoorn met als verste punt een hotel in Duitsland of België begin september en een toertocht naar Groot Brittannië.

Een rit onder barre omstandigheden naar het hoge noorden was er wel, maar werd op commerciële wijze georganiseerd door enkele ondernemingen die voor grote aantallen gingen. Met een kleinschalig evenement kon de ASVH iets toevoegen aan haar reeks van toertochten. Door te kiezen voor de naam Arctic Experience committeerde de organisatie zich aan de richting waarin de deelnemers zouden vertrekken. De uiteindelijke bestemming wordt in overleg met de doelgroep bepaald. In de eerste editie stond de Poolcirkel op de wensenlijst en in 2018 werd duidelijk dat er voldoende belangstelling was voor een nog grotere uitdaging; de Noordkaap. Door de weersomstandigheden is deze eindbestemming niet gehaald en er is dus nog een aanleiding om een volgende keer weer richting het noordelijkste puntje van Europa te rijden.

In tegenstelling tot de andere toertochten krijgen de deelnemers geen gedetailleerd routeboek, maar moet men de route met behulp van coördinaten construeren. Dit geeft de organisatie de mogelijkheid om snel bij te sturen als de weersomstandigheden daartoe noodzaken. Voor de deelnemers is dit een nieuwe ervaring die zeer gewaardeerd wordt.

Voor een avontuurlijke rit als de Arctic Experience is teambuilding een noodzaak en in aanloop tot de start zijn er diverse bijeenkomsten waar deelnemers kennis kunnen maken met elkaar en waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden.