Automobiel Sport Vereniging Hellendoorn
 

Arctic Experience 

in 2018, 2020 en 2022 heeft de ASVH de Arctic Experience georganiseerd. Dit betreft een rit onder barre omstandigheden naar het hoge noorden. De uiteindelijke bestemming wordt telkens in overleg met de doelgroep bepaald. In de eerste editie stond de Poolcirkel op de wensenlijst en in 2018 werd duidelijk dat er voldoende belangstelling was voor een nog grotere uitdaging; de Noordkaap. Door de weersomstandigheden is deze eindbestemming niet gehaald en dus was dit in 2022 de aanleiding om opnieuw richting het noordelijkste puntje van Europa te rijden. En met groot succes, want de Noordkaap is inmiddels bereikt. 

In tegenstelling tot de andere toertochten krijgen de deelnemers geen gedetailleerd routeboek, maar moet men de route met behulp van coördinaten construeren. Dit geeft de organisatie de mogelijkheid om snel bij te sturen als de weersomstandigheden daartoe noodzaken. Voor de deelnemers is dit een nieuwe ervaring die zeer gewaardeerd wordt.

Voor een avontuurlijke rit als de Arctic Experience is teambuilding een noodzaak en in aanloop tot de start zijn er diverse bijeenkomsten waar deelnemers kennis kunnen maken met elkaar en waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden. 

De eerstvolgende Experience richt zicht niet op het Noorden, maar op het Zuiden. In 2025 wordt de Desert Experience georganiseerd. We verwijzen u graag door naar het tabblad  'Desert Experience', waar u alle informatie over deze nieuwe Experience kunt vinden.