Automobiel Sport Vereniging Hellendoorn
 

Desert Experience

Na een aantal Experience tochten naar het Noorden, met in 2022 als letterlijk hoogtepunt de Noordkaap, ligt de eerstvolgende Experience in Zuidelijke richting. In 2024 organiseert de ASVH de Desert Experience.

Dit unieke evenement vindt plaats van 13 tot en met 18 april 2024 in Marokko. De startplaats is Agadir. Agadir is een havenstad aan de westkust van Marokko, en de grootste badplaats van het land. Vanaf hier rijden we door het uitgestrekt Atlasgebergte richting Tissint. Het Atlasgebergte staat bekend om zijn ruige landschappen, eeuwenoude kasbahs en primitieve berberdorpjes. De volgende dag vervolgen we de route over stenen tracks en een zoutmeer door de Draa-vallei naar Zagora. Na een overnachting trotseren we de vele kleine duinen en gaan we via zanderige en onverharde wegen door richting Ouzina. De volgende dag bestaat uit mooie en uitdagende excursies in de omgeving van Merzougha. Merzouga is een dorp aan de rand van het Marokkaanse woestijnduingebied Erg Chebbi.  Met buggy's gaan we deze grote duinen bedwingen. Ook gaan we aan de hand van een rally roadbook een offroad Dakar testtrack rijden. Daarnaast gaan we de zonsopgang of -ondergang bekijken vanaf de rug van een kameel. Op de laatste dag staat de route naar Fez op het programma. Deze op één na grootste stad van Marokko is de finishplaats van de Dakar Experience 2024.

Alle plaatsnamen in het bovenstaande programma zijn nog onder voorbehoud. De opzet van het programma is zodanig dat er onderweg voldoende tijd is om te stoppen voor een pauze in een lokaal restaurant of om een authentieke marktje te bezoeken. 

De deelnemers kunnen kiezen om met eigen auto de tocht vanaf de thuislocatie te ondernemen of om te vliegen naar de startlocatie in Agadir en vanaf daar met een huurauto deel te nemen aan de uitdagende Desert Experience 2024. 

Hieronder staan wat sfeerbeelden van de gebieden die we in Marokko gaan doorkruisen. 

Afbeelding10
Afbeelding14
Afbeelding12
Afbeelding1
Afbeelding5
Afbeelding4
Afbeelding7
Afbeelding2