Automobiel Sport Vereniging Hellendoorn
 


 

Het laatste nieuws


Terug naar overzicht

21-01-2020

Uitlegavond kaartleeswedstrijden ASVH

Op elke eerste dinsdagavond van de maand (m.u.v. januari en de zomermaanden juli en augustus) organiseert de ASVH (Automobiel Sport Vereniging Hellendoorn) voor auto- en kaartleesliefhebbers een kaartleesrit in de omgeving van Hellendoorn.

Uitlegavond

Voor de mensen die niet precies weten wat kaartlezen is of zich verder willen verdiepen, organiseert de ASVH op dinsdag 28 januari hiervoor een speciale uitlegavond Op deze avond worden de diverse kaartleessystemen in de praktijk uitgelegd. In het restaurant Noabers aan de Dorpsstraat 26 in Hellendoorn starten we vanaf 19.30 uur met een uitleg van de verschillende kaartleessystemen, vlaggen en controlekaarten. Daarna is de mogelijkheid om enkele kleine ritjes in de praktijk ook te rijden. Deelname is gratis staat open voor iedereen.

Hebt u dit altijd al eens willen proberen of ken je iemand die wel geïnteresseerd is, hier is een mooie mogelijkheid om te starten. Om de kosten hoeft u het niet te laten, die zijn namelijk nihil. Slechts wat benzine, diesel of wellicht elektriciteit voor uw auto is alles. De kaartleesritten kunnen met een gewone standaard auto verreden worden.

Wat heb je als kaartlezer verder nodig? Een vergrootglas, liniaaltje en een pen zijn handig en verder natuurlijk een rijder of navigator.

Wedstrijd informatie

De normale wedstrijden worden gereden in de omgeving van Hellendoorn. Er wordt gestart in drie klassen waarbij de ervaren kaartlezers in de A-klasse en de overige deelnemers in de B en C-klasse starten. Inschrijven is mogelijk vanaf 19.30 uur op de start en finish locatie restaurant “Noabers” aan de Dorpsstraat 26 in Hellendoorn. Vanaf 20.00 uur wordt er dan gestart. De verschillende ritten duren meestal ongeveer anderhalf uur. De kosten voor de wedstrijden op de dinsdagavond bedragen slechts € 5,- per equipe. Kijk voor de volledige ASVH agenda onder het kopje ASVH -> Agenda



Terug naar overzicht