Automobiel Sport Vereniging Hellendoorn
 

Vooruitblik CAR-Rally Noorwegen 2021

In De Uitlaat van 2020-2 hadden we geschreven dat we de voorbereiding van de rit op een laag pitje zouden zetten gezien de situatie. In het nieuwe jaar zijn we toch weer optimistisch. We hebben intussen informatie vanuit Noorwegen binnen en al zit Noorwegen nu (15-02-21) nog op slot, zijn we hoopvol dat we in september die kant op kunnen gaan. We hebben de draad weer opgepakt, hieronder dan de opzet van de rit.

Zo.  19-09-21    Overtocht Stena Line Kiel – Göteborg:

De start van de Car-Rally is bij de terminal van Stena Line in Kiel. De inscheping is om +/- 16.00 u. voor de overtocht naar Zweden.

Ma. 20-09-21    Overnachting Skeikampen:

Aankomst Göteborg 09.00 u. Van hieruit rijden we naar Skeikampen in Noorwegen. Vandaag is het grootste gedeelte autoweg tot Lillehammer. Daarna gaan we de autoweg af om aan het einde van de middag op de bestemming aan te komen. (+/- 540 km)

Di.   21-09-21    Overnachting  Andalsnes:

Deze dag wordt meer het ruige gedeelte verkend. Een groot gedeelte wordt over onverharde wegen gereden. Beginnend met de Peer Gyntvegen tot het hoogste punt. Dan zakken we af om vervolgens weer omhoog te gaan om over het Sladalsvei gebergte te rijden. Het laatste stuk gaat door het Romsdal. (+/- 260 km)

Wo. 22-09-21    Overnachting Loen:

Vanaf  Andalsnes rijden we over de Trollenweg via Eidsdal, Geirangen, Tafjord en als eindpunt Stranda, ook wel The Golden Route genoemd, naar de eindbestemming Loen aan het Innvikford. Bij goed weer gaan we onderweg naar het bekende uitzichtpunt Dalsnibba vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het Geirangenfjord. (+/- 260 km)

Do.  23-09-21    Overnachting Ardastangen:

Een dag vol met gletsjers en tunnels. Hierna rijden we het laatste gedeelte door een landschap met veel watervallen die van grote hoogte naar beneden denderen. Tot slot rijden we over de Blåskvalen, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Sognefjord. Als dit laatste niet kan vanwege het slechte weer, nemen we de nieuwe 24 km lange tunnel hier onderdoor. Overnachting in Ardalstangen aan de Ardalsford. (+/- 340 km)

Vrij. 24-09-21    Overnachting Fagernes:

De één na laatste dag rijden we over het Bøverdal met haar indrukwekkende bergen en gletsjers naar bergdorp Lom met de bekende zuilenstaafkerk uit de 12 e eeuw om dan verder te rijden door een afwisselend landschap naar Fagernes. (+/- 390 km)

Za.   25-09-21   Overtocht Stena Line  Göteborg – Kiel

De laatste dag weer richting Göteborg. Er wordt hoofdzakelijk over de autoweg gereden om op tijd bij de terminal van Stena Line aan te komen waar we om +/- 16.00 u. inschepen. (+/- 440 km)

Op de boot wordt ’s avonds afscheid van elkaar genomen onder het genot van een drankje.

Zo.  26-09-21    Aankomst Kiel 09.00 u. Ieder rijdt op eigen gelegenheid weer huiswaarts.

Het inschrijfgeld was € 1250,-- p.p. maar is verlaagd naar € 1100,-- p.p.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met de uitzetters, zie hiervoor de website van de ASVH. Het maximum aantal equipes dat mee kan is 14.

De uitzetters,

Nico en Marwi Peterse